Haberler Merak

Az Bilinen İlginç Bilgiler

1. Soğuk havalarda ısınmak için birçok kişi alkol kullanmaktadır.

Bilinenin aksine soğuk havalarda alkol kullanmak son derece tehlikelidir. Alkol, yüzeysel damarların genişlenmesine neden olmaktadır. Soğuk havalarda kullanılan alkol, bir süre boyunca ısındığınızı hissettirir. Fakat vücudunuzun ısısının hızla düşmesine neden olur. Bu sayede çabuk donarsınız.

2.Birçok insan uyurken, TV izlerken şişmanladığını zanneder.

Fakat TV izlemek ve uyumak daha fazla kalori kaybetmenize neden olmaktadır.

3. Ameliyatlarda kalbin durması sonucu insanların bütün hücrelerinin anında öldüğünü birçok kişi tarafından bilinmektedir.

Sanılanın aksine kliniklerde ve hastanelerde insan ölümlerinin ilk 5 dakikasında insanı hayata geri getirmek mümkün. Hastanın ölümünden 5 dakika sonraya kadar hücreler henüz tam ölmüş olmuyor. Çeşitli teknikler sayesinde bu süre 5 dakika daha uzatıla bilinmekte.

4. Günümüzde birçok insan tek akciğer veya tek böbrekle hayatını sürdürmektedir.

Günlük hayatlarında son derece sosyal ve hareketli olan bu insanlar son derece sağlıklıdır. Yapılan araştırmalara göre insanlar tek böbrek ve tek akciğerle hayatlarını sürdüre bilir fakat tek karaciğerle hayatlarını sürdüremezler gibi bir olguya rastlanmıştır.

5. Askerler genellikle savaş bölgesine özel araçlarla taşınmaktadır.

Fakat Birinci Dünya Savaşı’nda ortalığın bu kadar karışık olması Fransa’yı bir hayli etkiledi. Zira Birinci Dünya Savaşı’nda Fransa’da askerler savaş bölgesine taksilerle taşındı.

6. Bilindiği üzere dünya üzerindeki her bir insanın parmak izi farklılık göstermektedir.

Birçok suç olaylarında polisler suçlunun kim olduğunu bulabilmek için parmak izi taraması yapmaktadır. Dünya üzerinde parmaktan başka herkeste farklılık gösteren bir diğer organsa dildir. Parmak gibi her bir insanında dilinin izi farklılık göstermekte.

7. Birçok insan alkolün etkisinden kurtulmak amacıyla kahve içmektedir.

Yapılan birçok araştırmalara göre kahve sarhoş olan insanı alkolün etkisinden ayıltmaz. Tam aksine daha da fazla sarhoş eder.

8. Birçoğumuz uyurken rüyalar görürüz.

Peki, 1 yıl boyunca toplam kaç rüya gördük haberimiz var mı? Eğer siz de bu soruya yanıt bulamıyorsanız cevaplayalım. Bir insan bir yılda minimum 1460 rüya görmekte.

9. Kimyayla ve jeolojiyle uğraşan birçok kişi taşların hangi elementlerden oluştuğunu bilmektedir.

Peki değerli taşların hangi elementlerden oluştuğunu hiç düşündünüz mü? Veya araştırdınız mı? Değerli taşların hepsi iki veya fazla elementten oluşmuştur. Aralarından sadece pırlanta bir tek karbondan oluşmuştur.

Yorumlar