Haberler Sinema

Dünyayı Kasıp Kavuran Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Sinema Filmi

10. EJDERHA DÖVMELİ KIZ

İsveç yapımı bir suç filmi olan Ejderha Dövmeli Kız, 17 Eylül 2010’da gösterime girmiştir. Drama ve Gerilim tarzında olan film, film adı ile aynı ada sahip bir eserden uyarlanmış. Birçok ödüle ev sahipliği yapan filmin yönetmen koltuğunda ise Niels Arden Oplev oturuyor.

9. Pİ’NİN YAŞAMI 

Drama ve Fantastik film kategorisinde olan film, 28 Aralık 2012’de gösterime girmiştir. Ang Lee’nin yönetmenliğini yaptığı film, 2001 yılında kendisi ile aynı isime sahip Yann Martel’in yazdığı bir eserden beyaz perdeye uyarlanmıştır. Dönemin ses getiren yapımlarından olan film, birçok dalda ödüle sahip.

8. HER ÇOCUK ÖZELDİR/ YERDEKİ YILDIZLAR

İzleyicisine uzun bir süre etki bıraktıran filmin yönetmen koltuğunda Aamir Khan oturuyor. 21 Aralık 2007’de gösterime giren film, Drama ve Müzikal Drama kategorisindedir. Toplamda 2 saat 45 dakikalık izleyeceğiniz bu filmin, 9.6 IMDb puanına sahip olduğunu belirtmeliyiz.

7. 3 APTAL

Başrollerinden birini Aamir Khan’ın oynadığı film, Drama ve Bollywood kategorisi içerisinde bulunmaktadır. Hindistan’ın en iyi okullarından birinde mühendislik bölümünü okuyan üç arkadaşın dostluklarını ve hayatlarını izleyeceğiniz yapım, 23 Aralık 2009’da gösterime girmiştir. Aynı zamanda birçok ödüle sahip olan filmin yönetmen koltuğunda ise Rajkumar Hirani oturuyor.

 

6. GHAJİNİ

İzleyicisinde büyük etkilere sebep olan ve çoğu kişinin tekrar dönüp izlediği başyapıtlardan biri olan film, Drama kategorisinde yer alıyor. 24 Aralık 2008’de gösterime girmiş olan filin yönetmen koltuğunda ise A.R. Murugadoss oturuyor.

5. AVATAR

Akıllarımıza kazınan mavili insanları bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Bir seri haline gelmiş olan yapıt, 18 Aralık 2009’da gösterime girmiştir. Fantastik ve Bilim kurgu kategorisinde yer alan film, ABD-Birleşik Krallık ortak yapımıdır. Aynı zamanda 3D sinema tekniği ile çekilen filmin yönetmen koltuğunda James Cameron oturuyor.

4. KİTAP HIRSIZI

7 Şubat 2014’de gösterime giren, Drama ve Savaş filmi kategorisinde yer alan filmin kendisi ile beraber film müzikleri de Oscar’a aday olmuştur. Markus Zusak’ın aynı adlı eserinden uyarlanmış olan yapıt, Almanya ve ABD ortak yapımı bir filmdir. Filmin yönetmen koltuğunda ise Brian Percival oturuyor.

3. ÇİZGİLİ PİJAMALI ÇOCUK

Drama ve Tarihi kurgu kategorilerine giren film, 12 Eylül 2008’de gösterime girmiştir. İkinci dünya savaşı sırasında bir Alman askerinin 8 yaşındaki çocuğu ile toplama kampında bulunan bir Yahudi çocuğunun arkadaşlıklarının anlatıldığı eser, birçok ödüle ev sahipliği yapmıştır. İsminden sıkça söz ettiren eserin yönetmen koltuğunda ise Mark Herman oturuyor.

2. PİYANİST

Dram türünde olan ve birçok dalda ödüle sahip olan film, 28 Şubat 2003’de gösterime girmiştir. Wladyslaw Szpilman’ın hayatının anlatıldığı yapıtın yönetmen koltuğunda Roman Polanski oturuyor. Film aynı zamanda Fransa, Almanya ve Polonya ortak yapımıdır.

 

1. ESARETİN BEDELİ

Hafızalarımıza üzücü sahneleri ile kazınan ve gönüllerimize taht kuran eser, 10 Mart 1995’te gösterime girmiştir. Stephen King’in öyküsü olan film, birçok dalda ödüle sahiptir. Bir Amerikan Dram filmi olan eserin yönetmen koltuğunda Frank Darabont oturuyor. Filmin başrollerini ise Tim Robbins ve Morgan Freeman paylaşmaktadır.

Yorumlar