Haberler Sinema

İzleyicileri Büyüleyen En Yaratıcı 5 Marvel Karakteri

Bilindiği üzere Marvel, kurulduğundan bu yana, izleyicinin özellikle de çocuk ve gençlerin, filmden ne gibi bir zevk aldığını ve bu zevki nasıl tatmin edeceğini çözümlemiş bir markadır. Yaratıcı tasarlanmış ve kurgulanmış senaryo ve karakterleri ile çocuk, genç, büyük, küçük herkesi etkilemeyi ve büyülemeyi başarmıştır. Bizde bu yazımızda sizlere, en çok etki yaratan 5 Marvel  karakterini belirteceğiz.

1. Spider-man


Bildiğiniz üzere Spider-man, Türkçe karşılığı ile örümcek adam ismine tekabül ediyor. Bir zamanlar özel güçleri aracılığı ile, tüm Dünya’nın gözlerini üzerine çekmeyi başaran Spider-man Marvel karakteri, şüphesiz Marvel’in en yaratıcı ve izleyicilerini en çok etkileyen ve büyüleyen, karakterleri arasında, ilk sıralarda yer alıyor. Bir çok caps’e ve kısa film’e konu olan bu Marvel karakteri, günümüzde, eski zamanında ki kadar popüler bir konuma sahip değil.

 

2. Captain America


Kalkanıyla dünyayı taşıyan ve bir çok kişinin kahramanı ve idolü rolünü taşıyan ve isminin Türkçesi halk dilinde Kaptan Amerika olan bu Marvel karakteri, bir çok kişinin halen ilgi odağı halindedir. Günümüzde t-shirt leri, kalkanı, maskesi vs. satılan Captain America, Amerika’yı kurtaran ve koruyan bir karakter olarak kurgulanmış. Kalkanı sayesinde, olağan üstü güçlere sahip olan Marvel karakteri, gerçekten de, çok yaratıcı bir şekilde kurgulanmış  bir karakter. Bir çok kişi, Captain America karakterini, severek takip ediyor.

 

3. İron Man


Yarattığı teknolojisi ile birlikte, Dünya’da kusursuz barışı sağlayan ve bir çok hayranı olan İron-man Türkçe karşılığında Demir Adam lakabı ile anılıyor. Özel güçlerin yanı sıra, direkt olarak teknoloji bazında gücü yaratıp, olağanüstü başarılara imza atarak geliştirmiş olduğu ve zırh olarak adlandırdığı, kavramı ile, bir çok kişiyi etkilemeyi ve büyülemeyi başarmış, Marvel karakterleri arasında yer alıyor.

 

4. Doktor Strange


Doctor Strange önceden egoist ve kendini beğenmiş ama iyi bir cerrahtır. Daha sonra geçirdiği bir trafik kazasında arabası ile birlikte bir denize düşer ve ellerini kaybeder. Daha sonra ellerini kullanamayan Doctor Strange ellerini onarmak için çok iyi tedaviler denemesine rağmen bunların hiçbiri sonuç vermez. En sonunda ellerini onarmak için Tibet’de bir tapınağa gitmeye karar verir. Orda mistik ve dövüş sanatlarını öğrenmeye başlar.

 

5. Hulk


Yanlışlık ile gücü keşfetmiş ve bir yeşil dev olan Hulk karakteri, olağan üstü fazla gücü sayesinde, ve kendisini taşıyacak kadar güçlü bir uçuş gücüne sahip olması ile, şüphesiz en yaratıcı ve kurgulayıcı Marvel karakterler arasında yer alıyor. Bir bilim adamı olan ve çeşitli araştırmalar ve deneyler sonucunda, yeşil bir dev halini alan bu karakter, çok güçlü ve baskın bir yapıya sahip. İnsanlığa zarar vermeyen ve iyileri koruyan Hulk, bir çok filme başrol olmuştur ve severek izlenen karakterler arasında yer almayı başarmıştır.

Yorumlar