Haberler Manşet

Zor Bir Boşanmanın Ardından Herkese Açık Mektup Yazan Psikoloğun Tavsiyeleri

Gerald Rogers, mesleği gereği psikologluk yapıyor. İnsanlarla konuşmak olan işini, eşine karşı olumlu şekilde yansıtamayarak zor bir boşanma geçiriyor. 16 yılın ardından evlilik ile kaybettiği eşi için, tavsiyelerde bulunmak istiyor. Söylediği sözler oldukça etkili gözüküyor.

1. Flörtten asla ve asla vazgeçmeyin

Kendinizi karşınızdakine, karşınızdaki kişiyi ise kendinize ait hissetmeyin. Çünkü öyle değilsiniz. Sizinle evlenmesi için ona soru ilettiğinizde, kalbinin sahibi olmak ve korumak için istediğiniz insan olmaya söz vermiş oluyorsunuz. Aşkınıza tembel olmadan, bu sözünüzün arkasında durun.

2. Kalbinizi koruyun

Karşınızdaki kişinin kalbinin koruyucusu olmaya söz verdiniz. Peki aynı uyanıklığı kendinize yapıyor musunuz? Kendinizi sevin, onun sizin hayatınızda özel ir yeri olduğunu ve o hariç kimsenin orada bulunmayacağını bilin.

3. Aşık olun ve tekrardan aşık olun

Sürekli değişim göstereceksiniz, aynı olarak kalırsanız aynılık yaşar ve beraber kalamazsınız. Birkaç sene sonra ikiniz aynı insan olmayacaksınız. Değişime açık olun. Her gün birbirinizi tekrardan tanıyın. Onun kalbine dikkat edin, yoksa o kalp başkasına gidebilir ve geri alamayabilirsiniz. Bu yüzden aşk için sürekli müdahale edin.

4. Her zaman iyi yönden bakın

Onu neden sevdiğinize odaklanın. Sevginiz bu doğrultuda büyüyecektir. Hatalara odaklanırsanız, gördüğünüz tek şey yeniden size hata yapması olacaktır. Aşka odaklanmak, size yardımcı olmaz ama birçok sorunu ortadan kaldırır.

5. Yanlışlarını ya da onu düzeltmek sizin işiniz değil

İşiniz sadece onu sevmek. Kendi olduğu için ve değiştirmeden. Bir gün değişirse, sizin yüzünüzden olmasın.

6. Sorumluluk alın

Hayatınızdaki insanın işi, sizi mutlu yapmaz ve mutsuz etmez. Bu bu döngüde olmalıdır. Yoksa iki tarafta bu konu hakkında kötü hisseder.

7. Kızgınken onu suçlamayın

Herhangi bir kızgınlığınızın sonucu olarak duygunuzu harekete geçirmeyin. Duyguların size ait olması ve karşınızdaki kişiye yansıtma sorumluluğu da sizin olmalı.

8. Onu güldürün

Gerekirse saçma bir insan olun. Kendinizi ve yaşamınızı ciddiye almadan bol bol gülün, güldürün.

9. Dikkatinizi ve ruhunuzu verin

Zihninizdekileri tamamen silin ve onunla olduğunuz an duygularınız sayesinde tedavi olun.

10. Savunmasız olun

Yan yana olmak zorunda değilsiniz. Her zaman korku ve duygularınızı paylaşmak konusunda istekli ve hataları kabul etmek için hızlı davranın.

11. Açık olun

Aranızda güven varsa, her şeyi paylaşmak gerekir. Karşınızdaki kişiden hiçbir şey saklamamaya çalışın. Cesaret ve her şeyinizle sizi sevmesini sağlayın.

12. Affedin

Affetmek, size de mahsus olsun. Geçmiş yerine geleceğe odaklanın. Geçmişte yaşananlar yüzünden rehin kalmayın. Affedin, özgür hissedin.

13. Her zaman aşkı seçin

İhtiyacınız olan aslında tek şey bu. Tüm her şeyi tehlikeli hissederseniz, tehlike halinde ve ip üstünde yürümekten aşkınızı hissedemezsiniz. Aşkı seçerek, sürekli sevmeye devam edin.